Innovasjon og nyskaping

Ny teknologi kan sikre raskere levering av hjelpemidler

September 2, 2019

Ny løsning gir raskere tilgang til hjelpemidler

Med stor jubel har vi fått æren av å dele nyheten om våre venner i EasyCare som har satt i gang et pilotprosjekt i Lyngdal kommune med test av en ny software. 

Siden vi deler kontorlokaler i Kannikgården har vi fått være med på testingen av deres nye logistikksystem som ble utviklet i samarbeid med Smart Management og oss i Kind Group.

EasyCare AS er en oppstartsbedrift som lager software for den kommunale helsetjenesten, mens Smart Management har gjennom mange år jobbet med utviklingen av logistikksystemet Tag-Hub for oljeindustrien. 

Nå har de to selskapene gått sammen for å adaptere softwaren Tag-Hub for bruk i helsevesenet og produktet skal nå utleveres til Lyngdal kommune som et pilotprosjekt.

Slik skal problemstillingen løses

I dag er det slik at mange brukere (pasienter) opplever å få hjelpemidlene sine for sent, og det er ikke alltid kommunene har like god oversikt over hva de har av utstyr og hvor utstyret befinner seg.

Erfaringene fra et prosjekt som Kind Group hadde i Bergen ble tatt med inn videre i innsiktsarbeid hos Lyngdal Kommune: Resultatet ble en innovasjonskontrakt mellom Lyngdal Kommune og EasyCare.

Slik fungerer systemet:

En ergoterapeut skal for eksempel bestille inn et hjelpemiddel som pasienten trenger. Hjelpemiddelet leveres til kommunen, der det blir med en gang blir registrert og tildelt en QR-kode som følger og identifiserer hjelpemiddelet hele veien gjennom systemet. 

Det finnes en applikasjon skreddersydd for utkjøring til pasienten og en applikasjon for direkte uttak for de som henter på lager. 

“For eksempel på et sykehjem skal en sykepleier identifisere seg med sitt adgangskort, skrive inn hvem som skal ha hjelpemiddelet, velge produkt, føre opp hvor det finnes og bruke QR-skanner for å ta ut produktet,” deler Reinert Seland, innehaver og daglig leder hos EasyCare.

Seland forteller at det var spesielt stor fokus rettet mot informasjonssikkerhet og derfor er det også et innebygd personvern i løsningen.

Skaper oversikt for kommunen

Hovedformålet med EasyCare er å blant annet skape bedre hjelpemiddel-flyt og -oversikt i kommunen og automatisere en del av tidkrevende administrative oppgaver slik at helsepersonell får mer tid til pasienten.


“Det må nok noen tilpasninger til - det er ikke en ren konfeksjon dette her - men i hovedsak så har vi et produkt som nå er klart til bruk. Nå skal det til Lyngdal kommune i første omgang, men også til alle de andre 422 kommunene i Norge etterhvert,” legger Seland til.

Vi ønsker EasyCare og Smart Management lykke til med pilotprosjektet og følger spent med på videreutvikling av løsningen deres.


Siste nytt fra bloggen

Les alle
Innovasjon og nyskapingNy teknologi kan sikre raskere levering av hjelpemidler

Nå kan en ny software gi bedre oversikt for kommunen over utstyr og smidigere fremkomst av hjelpemidler ut til brukere.